Cursus kunst en mode www.taalreizen-italie.nl

Italiaanse cursus met de Italiaanse taalschool Leonardo da Vinci
ITALIAANSE TAALSCHOOL
Leer Italiaans in Italië in Florence - Milaan - Rome - Siena
Officieel erkend door het Italiaanse ministerie van Onderwijs
Learn Italian in Italy with our Italian Language schools
Italienisch Sprachschulen Curso de idioma Italiano Estudar italiano no exterior italiensk sprogskole Ecole de langue italienne Jazykove pobyty italie Olasz tanulŠs OlaszorszŠgban
Italyada Italyanca Ryugakuitalia Italy Yuhak Italian Corsi di italiano in Italia ????? ??????????? ???? ??? ????????? ? ?????? ?? ?????? ???????? ?? ????? Poland
>> HOME <<
italiaans-leren-in-ItaliŽ
Data en prijzen
Accommodatie
Transfer
Activiteiten
Onze brochure

Inschrijving

italiaans-leren-in-ItaliŽ

F.A.Q.

>> E-MAIL <<

 

Join ons op Facebook - Word fan van onze Italiaanse talenscholenJoin us on LinkedIN - Become a member of our Italian language group
Bezoek onze fotoblog op FlickrAbonneer uzelf op ons Videokanaal op YouTube
Volg ons op TwitterAbonneer uzelf op de RSS feeds

 

Italiaanse cursus in ItaliŽ met de Italiaanse taalschool Leonardo da Vinci

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Italiaanse cursus in ItaliŽ met de Italiaanse taalschool Leonardo da Vinci

CURSUS "KUNST EN MODE"

Onze scholen bieden u de gelegenheid om een taalcursus te combineren met uw eigen artistieke werk.
Samen met artiesten en deskundigen bieden wij, op regelmatige basis, cursussen aan in tekenen, aquarel, mode en design.


Florence Art cursussen in Florence: tekenen en schilderen, graveren, aquarel, fashion design, sculptuur, mozaïek, restauratie, muurschildering.
Cursussen Juwelen Maken

Milaan Tekenen Schilderen
Italiaans Design Italiaanse Mode
Italiaan plus Kunst Semester Cursus: Kunst, Design, Mode, Grafisch ontwerp

TEKENEN
(Florence - Milaan)

Italiaanse cursus : tekenen

 

Begin van de cursus: elke week voor niet-beginners
Duur: 2 of 4 weken (kan verlengd worden)
Lessen: 3 per dag, 6 per week
Niveau: alle niveaus
Data en prijzen: klik hier


Deze cursus is toegankelijk voor studenten van alle niveaus. De cursus duurt vier weken (kan verlengd worden) en is meestal als volgt georganiseerd:
realistische representatie van een stilleven, lijnen van een object, ontdekking van het clair-obscur en artistieke compositie die teruggaat op oude en moderne modellen. De eerste twee weken worden gewijd aan het stilleven. Vervolgens worden de lessen bij mooi weer buiten gehouden zodat de reproductie van de natuur en van de landschappen kan worden bestudeerd. Samen met de docent tekenen de studenten in de charmantste parken van Florence en in de kleine straatjes die hun weg banen in de heuvels. Op deze manier ontdekken ze nieuwe en ongewone aspecten van de stad. Tijdens dit tweede deel van de cursus kunnen de studenten die willen het menselijk lichaam tekenen aan de hand van de verschillende standbeelden in de parken en tuinen. De cursus wordt twee namiddagen per week gehouden en iedere les duurt ongeveer drie uur.


SCHILDEREN
(Florence - Milaan)

Italiaanse cursus : schilderen
Begin van de cursus: elke week voor niet-beginners
Duur: 2 of 4 weken (kan verlengd worden)
Lessen: 3 per dag, 6 per week
Niveau: alle niveaus
Data en prijzen: klik hier
 

Deze cursus richt zich tot studenten die het tekenen al goed onder de knie hebben en de technieken van de aquarel willen leren.

Tijdens de eerste twee weken van de cursus leert de student de basistechnieken van het schilderen en van de aquarel. De studenten werken monochroom en evolueren langzaam naar een palet met contrasterende warme en koude kleuren. De twee laatste weken worden de lessen buiten gehouden zodat ze de natuur en landschappen leren schilderen. De studenten met een goede kennis van de techniek kunnen een parallelle cursus volgen over de aquarel en de tempera. Zo kunnen ze met hun docent discussiëren over hun werk en over de moderne kunst. De cursus wordt twee namiddagen per week gehouden en iedere les duurt drie uur.


ITALIAANS DESIGN
(Florence - Milaan)

Italiaanse cursus : Italiaans Design
Begin van de cursus: elke week voor niet-beginners (Deze cursus wordt niet in de maand augustus gehouden )
Duur: 2 weken
Lessen: 12 in 2 weken
Niveau: minimum 3de niveau
Data en prijzen: klik hier

Heeft u zich ooit afgevraagd waarom Italië wereldwijd bekend is voor zijn design? In deze cursus zal u de geschiedenis van het Italiaanse design bestuderen en de invloed van het Italiaanse design op het dagelijks leven ontdekken.

Het programma van de cursus "De geschiedenis van het Italiaanse design":

 • De eerste decennia van de XXste eeuw: waarom en hoe ontstaat het design in Italië; meubilair tussen ambacht en industrie; het futurisme als vrijheid van expressie.
 • De jaren 1930 en 1940: tussen rationalisme en autonomie, van Terragni tot Ferragamo; de stijlveranderingen van een land dat in een fascistisch regime leeft.
 • De jaren 1950: ontstaan van het Italiaanse design, beloning en erkennig.
 • De jaren 1960: plastic, overvloed van vorm en kleur.
 • De jaren 1970: grote erkenning van het esthetisme en van de technologie.
 • De jaren 1980: postmoderne stijl - hedendaagse klassieke stijl; abstractie en nieuwe kleuren.
 • De jaren 1990: invloed en interferentie van het Italiaanse design in het dagelijks leven.

ITALIAANSE MODE
(Florence - Milaan)

Italiaanse Cursus : Italiaanse Mode
Begin van de cursus: elke week voor niet-beginners (Deze cursus wordt niet in de maand augustus gehouden )
Duur: 2 weken
Lessen: 12 in 2 weken
Niveau: minimum 3de niveau
Data en prijzen: klik hier

In deze cursus ontdekt u Armani, Ferré, Ferragamo, Versace en vele andere bekende Italiaanse mode-ontwerpers.

Het programma van de cursus "De geschiedenis van de Italiaanse mode":

 • Palazzo Pitti en het ontstaan van de Italiaanse mode: waarom is de Italiaanse mode ontstaan in Florence; de "Sala Bianca", de eerste tentoonstelling van de Italiaanse mode; erkenning en succes van "made in Italy".
 • De grafische elementen van de mode en de reclame: invloed van de kunst op de mode; hoe de reclame in de modewereld binnendringt.
 • De Italiaanse mode en cinema: van de sandalen van Salvatore Ferragamo voor Marylin Monroe tot de jurken van Giorgio Armani voor de nieuwe Amerikaanse sterren; de mode in de theaters en de cinema's.
 • Geschiedenis van de Italiaanse stijl: de grote mode-ontwerpers van "made in Italy"; de nieuwe mode-ontwerpers van "made in Italy".
 • De mode-ontwerpers: van Roberto Capucci tot Gianfranco Ferré.
 • Mode voor jongeren: van Fiorucci tot Benetton.


CURSUSSEN JUWELEN MAKEN
(Florence)


Italiaanse mode - Italiaanse kunst - en modecurssussen

Begindata: elke maandag, gedurende het hele jaar
Duur: minimaal 12 weken
Lessen: 4 per dag, 20 per week
Onderwijs: gemiddeld niveau aanbevolen
Prijzen: verzoek

Op ons schoolcentrum in Florence geven wij Cursussen Juwelen Maken, Stenen Zetten, Ciseleren en Edelsteenkunde, gecombineerd met onze taalcursussen, die drie maanden tot één jaar duren.


Juwelen Maken

Deze cursus is erop gericht objecten van hoge kwaliteit te maken. De cursus omvat verschillende manieren van goudsmederij.
Aanvankelijk leren studenten om eenvoudige objecten te vervaardigen, om ze zo bekend te maken met de verschillende materialen en gereedschappen en om ze te laten zien hoe ze de verschillende edelstenen en metalen moeten behandelen.
Daarna leren zij vorm te geven aan metalen platen en draden en hoe ze moderne voorwerpen met mobiele elementen en delen met metalen reliëftechnieken kunnen maken.
Het derde deel van de cursus omvat technieken zoals ajoureren, Florentijnse stijl en constructies met metaaldraad. De cursus omvat ook ontwerplessen en wastechnieken.

Cursus Juwelen Ontwerpen in Florence

Stenen Zetten

Deze cursus helpt om te experimenteren met de meest gebruikelijke systemen om stenen te zetten. Er wordt begonnen met metaalplaten, om de studenten te leren met het gereedschap en edelstenen om te gaan. De studenten krijgen half afgewerkte juwelen in handen van de beste goudsmeden in Florence.
De hoeveelheid en de verscheidenheid van deze voorwerpen helpt om de meest gebruikelijke methodes van stenen zetten te zien en na te bootsen, waarna ook minder gebruikelijke methodes aan bod komen.
Hoewel deze cursus geschikt is voor beginners, kunnen ook vakmensen en stenen zetters meedoen, die hun kennis willen uitbreiden met de nieuwste technieken.


Ciseleren

De cursus Ciseleer- & Reliëftechnieken omvat de drie belangrijkste stadia, waarmee de student de technische en praktische mogelijkheden van het ciseleren van juwelen en zilver zal leren.

Juwelen Ajoureren

Cursus Juwelen Ajoureren in Florence. Deze cursus Traforo Fiorentino leert de studenten juwelen te verfijnen met een techniek die Florence wereldwijd beroemd heeft gemaakt: de Florentijnse stijl.

Graveren

Cursus om te leren charmante ontwerpen, eenvoudige en bijzondere inscripties in edelmetaal te maken, onder de begeleiding van echte ambachtslieden die al jaren in het veld meedraaien.

Wastechnieken

Cursussen Juwelen Maken in Florence. Tijdens de cursus Wasgieten leren studenten de meest fantasierijke vormen met zachte was te creëren en dat in edelmetaal om te zetten. Deelnemers zullen verschillende wassoorten in handen krijgen (hard, medium, zacht, buis, plak, blok) en leren tevens de zaag, scalpels, vijlen, amarilpapier en olielamp te gebruiken, soldeertechnieken met een elektrische pen, vattingen voor stenen en montages maken, oppoetsen van het wasprototype en het gieten van het ontwerp in metaal.


Edelsteenkunde

De cursus Edelsteenkunde is zeer geschikt voor handelaars, winkeliers en ambachtslieden, die voor hun werk te maken hebben met het analyseren en herkennen van edelstenen.

Juwelen Ontwerpen

Cursus Juwelen Ontwerpen in Florence, Italië. De cursus Juwelen Ontwerpen is opgezet om aan te sluiten bij de verschillende voorbereidingsniveau's van de studenten. Veel aandacht zal worden geschonken aan het verbeteren van het fantasierijke en creatieve werk van iedere deelnemer, om deze inzicht te geven in het belang van intuïtie bij het ontwerpen en de uitvoering van juwelen.

 • Cursussen worden gebruikelijk in de middag gehouden. Alle cursussen met juwelen kunnen worden gecombineerd met een Italiaanse taalcursus in de morgen.

 • Privé-onderwijs op verzoek.

 • Prijzen zijn inclucief de materiaalkosten (zilver en steen).

 • Begindata: elke maandag.

 • Een gemiddelde kennis van het Italiaans wordt aangeraden om deel te nemen aan de cursus.

ITALIAANS PLUS KUNST SEMESTER CURSUS:
KUNST, DESIGN, MODE, RESTAURATIE
(alleen in Milaan)

Italian Fashion - Italian Art and Fashion Courses

Begin van de cursus: speciale data, klik hier
Duur van de taalcursus: min. 4 weken
Duur van de kunstcursus: 12 weken
Lessen taalcursus: min. 80 lessen (4 per dag, 20 per week)
Lessen kunstcursus: 144 lessen
Niveau: alle 6 niveaus
Aantal studenten:max. 12 studenten in de taalcursus
Prijzen: klik hier

Dankzij de samenwerking met de NABA (New Academy of Fine Arts and Design), kunnen wij onze studenten een semester in een erkende University of Arts aanbieden, met de keuze uit één van de volgende sectoren:

 • Kunst
 • Italiaans Design
 • Italiaanse Mode
 • Restauratie

Studenten die geinteresseerd zijn moeten eerst een taalcursus van minimaal vier weken volgen om het nodige niveau te bereiken voor deze Kunst lessen. Deze vierweekse taalcursus is voor studenten die al wat kennis van de Italiaanse taal hebben. Voor beginners is vier weken taalcursus niet voldoende en hebben wij de volgende taalvereisten:

 • Studenten uit het Oosten en Midden Oosten: 480 lessen van de Standaard taalcursus;
 • Studenten uit Engeland, USA, Canada, Australie en Nieuw Zeeland: 400 lessen van de Standaard taalcursus;
 • Overige europese studenten: 320 lessen van de Standaard taalcursus;
 • Studenten uit Spanje, Portugal en Zuid-Amerika: 160 lessen van de Standaard taalcursus.

De vierweekse Standaard taalcursus bestaat uit 80 lessen. De Kunst, Design, Mode en Restauratie cursussen hebben een duur van 12 weken en bestaan uit 144 lessen.

Naar boven
>> HOME <<
Italiaans in Florence
Italiaansin Milaan
Italiaans in Rome
Italiaans in Siena
Taalverblijf
Italiaans leren in ItaliŽ
Onderwijs
Diploma's
Studiepunten
Studiebeurzen
Italiaans leren in ItaliŽ
Test uw Italiaans
Italiaans leren in ItaliŽ
Waarom ons!
Meningen van studenten
Gastenboek
Fotogalerij
Italiaans leren in ItaliŽ
Partners
Links
italiaans-leren-in-ItaliŽ

Sitemap

Talen

>> E-MAIL <<

ITALIAANSE TAALSCHOOL
Leer Italiaans in Italië in
Florence - Milaan - Rome - Siena

>>HOME <<
ITALIAANS IN FLORENCE | ITALIAANS IN MILAAN | ITALIAANS IN ROME | ITALIAANS IN SIENA | TAALVERBLIJF | CURSUSSEN ITALIAANS | PROFESSIONELE CURSUSSEN | INDIVIDUELE LESSEN | ITALIAANS SCHOOL JAAR | CURSUSSEN ITALIAANSE CULTUUR | CURSUSSEN KUNST EN MODE |VOORBEREIDINGSCURSUSSEN VOOR EXAMENS | DATA EN PRIJZEN | ACCOMODATIE | VERPLAATSING | ACTIVITEITEN | ONZE BROCHURE | INSCHRIJVING | ONDERWIJS & DIPLOMA'S | STUDIEPUNTEN | STUDIEBEURZEN | TEST UW ITALIAANS | F.A.Q. | WAAROM ONS !|
MENINGEN VAN STUDENTENGASTENBOEK | LINKS

E-MAIL: info@taalreizen-italie.nl

www.taalreizen-italie.nl