Accomodatie service - www.taalreizen-italie.nl

Italiaanse cursus met de Italiaanse taalschool Leonardo da Vinci
ITALIAANSE TAALSCHOOL
Leer Italiaans in Italië in Florence - Milaan - Rome - Siena
Officieel erkend door het Italiaanse ministerie van Onderwijs
Learn Italian in Italy with our Italian Language schools
Italienisch Sprachschulen Curso de idioma Italiano Estudar italiano no exterior italiensk sprogskole Ecole de langue italienne Jazykove pobyty italie Olasz tanulŠs OlaszorszŠgban
Italyada Italyanca Ryugakuitalia Italy Yuhak Italian Corsi di italiano in Italia ????? ??????????? ???? ??? ????????? ? ?????? ?? ?????? ???????? ?? ????? Poland
>> HOME <<
italiaans-leren-in-ItaliŽ
Data en prijzen
Accommodatie
Transfer
Activiteiten
Onze brochure

Inschrijving

italiaans-leren-in-ItaliŽ

F.A.Q.

>> E-MAIL <<

 

Join ons op Facebook - Word fan van onze Italiaanse talenscholenJoin us on LinkedIN - Become a member of our Italian language group
Bezoek onze fotoblog op FlickrAbonneer uzelf op ons Videokanaal op YouTube
Volg ons op TwitterAbonneer uzelf op de RSS feeds

accommodatie SERVICE
Florence, Milaan, Rome en Siena

Een van de services die de school gratis aanbied is het vinden van aangepaste accomodatie. Deze accomodatie word regelmatig door de school gecontroleerd. U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

 • Een- of tweepersoonskamer in een gastgezin met ontbijt;
 • Een- of tweepersoonskamer in een gastgezin met halfpersion (ontbijt en diner);
 • Een- of tweepersoonskamer in een gemeenschappelijk appartement, met badkamer en keuken gedeeld met andere studenten of met huiseigenaar;
 • Een- of tweepersoonskamer in extra comfort gemeenschapelijk appartement, badkamer en keuken worden gedeeld met andere studenten;
 • Hotels van alle categorieen;
 • Privé appartement;
 • Residentie.

ALGEMENE INFORMATIE
OVER DE accommodatie

Een kamer delen met een andere student

Het boeken van een tweepersoons kamer raden we alleen aan voor jongere personen (max. 30 jaar). Uit ervaring blijkt dat volwassenen zich meestal niet op hun gemak voelen wanneer zij een kamer moeten delen met een jonger persoon die doorgaands andere gewoontes en opvattingen heeft.

We bieden u de mogelijkheid om samen met een vriend(in) te komen en een tweepersoonskamer te boeken, zelf als deze persoon niet deelneemt aan een taalcursus.


Beschikbaarheid

accommodatie reserveringen gelden vanaf zondag middag (na 2 uur 's middags) voor het begin van de cursus tot de zaterdag ochtend (10 uur) na het eind van de cursus. Wanneer u een dag eerder aankomt of een dag langer blijft neem dan contact op met de school zodat wij u kunnen helpen met het regelen van de accommodatie. Veranderingen in aankomst en/of vertrektijden dienen schriftelijk bekend gemaakt te worden. Het is echter niet mogelijk om eerder dan de zaterdag voor het begin van de cursus aan te komen en later te vertrekken dan de zondag na het eind van de cursus.


Aankomst datum en tijd / Noodgevallen

U dient ons minstens vier dagen van te voren te informeren over uw aankomst dag en tijd. Om deze reden, na het ontvangen van het adres van uw accommodatie, dient u contact op te nemen met de huiseigenaar (telefonisch) of met de school (telefonisch, fax or Email) om uw aankomst dag en tijd bekend te maken zodat de wachttijd voor beide partijen zo kort mogelijk kan worden gehouden. Wanneer er geen contact is geweest verwachten we dat u in de avond aankomt na 18.00.


Reservering en betaling

Om accommodatie te reserveren hebben we uw creditcard nummer nodig als garantie. De kosten van de accommodatie dienen direct na aankomst in Italië te worden betaald. Betaling kunnen contant of met Traveller's Cheques worden gedaan voor iedere maand of voor kortere periodes.


Locatie / Sleutel

Onze accommodaties zijn gelegen in de stadscentra en de buitenwijken. In ieder geval is het makkelijk om de school en het stadscentrum te bereiken door middel van het openbaar vervoer. Het zal ongeveer 15 tot 25 minuten duren om met het openbaar vervoer van uit de buitenwijken naar het stadscentrum te komen (Milaan en Rome tot 50 minuten). Wanneer uw accommodatie in het stadscentrum ligt zal het ongeveer 15 minuten lopen zijn naar de school. U zal uw eigen sleutel krijgen zodat u total onafhankelijk bent.


Borg voor een gedeeld appartement

Voordat u de sleutels van uw appartement krijgt zal u een borg moeten betalen van 100 Euro. De borg kan contant of met Traveller's Cheques worden betaald op de dag van aankomst en zal worden terug betaald op de dag van vertrek minus eventuele reparatie en/ of schoonmaak kosten.


Lakens / handdoeken / was

De lakens zijn aanwezig en zullen iedere twee weken ( in extra comfort appartement elke week) worden verschoond. U dient wel uw eigen handdoeken mee te brengen.

U kunt uw was met de handwassen. Het gebruik van wasmachine is waarschijnlijk niet mogelijk, hiervoor kunt u gebruik maken van een van de vele self-service wasseretes.


Kopie van het paspoort

Als gevolg van de gebeurtenissen op 11 September 2001 hebben de Italiaanse autoriteiten de controles op buitenlanders verhoogd. Het resultaat hier van is een groei in papierwerk. Alle huiseigenaren in Italie moeten het verblijf van een huurder aangeven en hebben om deze reden een kopie van het paspoort nodig. We raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen.

 

 


Parkeren

Garages en betaalde parkeerplaatsen zijn gemakkelijk te vinden in stadscentra en de buitenwijken. Er zijn ook goedkopere weekelijkse en maandelijkse vergunningen te koop. U kunt uw huiseigenaar vragen naar de dichtsbijzijnde garage of parkeer gelegenheid. Wanneer u uw auto op straat parkeert moet u attent zijn op de verkeersborden of uw huiseigenaar vragen welke avond de wekelijkse straat schoonmaak is ("pulizia della strada"). Tijdens deze schoonmaak worden alle auto's zonder vergunning die in de straat geparkeerd staan verwijderd.

accommodatie IN EEN GASTGEZIN

Tijdens de selectie van de gastgezinnen kijken we niet zo zeer naar luxe en comfort in materiële zin, maar naar Italiaanse gezinnen die het leuk vinden om buitenlandse studenten te ontvangen. Verder moet het woord "gezin" niet te letterlijk worden genomen sinds een gezin een traditioneel gezin met kinderen kan zijn, een alleenstaande ouder of een kinderloos paar die studenten in huis nemen omdat ze het gezelschap fijn vinden.

Maaltijden

U kunt kiezen tussen ontbijt en halfpension (ontbijt en diner). U zult samen met het gezin eten. U moet er wel bewust van zijn dat de Italiaanse eetgewoontes anders zullen zijn dan die u gewend bent. Ontbijt bestaat meestal alleen maar uit koffie of thee met brood, boter en jam. Het diner is een complete maaltijd doorgaandse gegeten rond 20.00.

Huisregels in de gastgezinnen

Het leven in een gastgezin bied u de mogelijkheid om een kennis te maken met de Italiaanse cultuur en levensstijl, maar bestaad ook uit compromissen tussen het gastgezin en u. Om deze reden zijn er een aantal huisregels waaraan u zich dient te houden:

 • De kamers netjes houden;
 • Het gezin niet wakker maken na middernacht wanneer u thuis komt;
 • Niet gebruik maken van spullen van het gezin zonder toestemming;
 • Zelf geen maaltijden koken;
 • Niet wassen op eigen gelegenheid (Het gebruik van wasmachine is niet inclusief, maar hierover kunnen afspraken tussen de huiseigenaar en u worden gemaakt);
 • U kunt gebruik maken van strijkijzer;
 • U kunt gebruik maken van de gemeenschappelijk ruimtes en telefoon ontvangen;
 • Uw kamer (wanneer niet op slot) word elke dag schoon gemaakt.

accommodatie IN GEMEENSCHAPPELIJK APPARTEMENT

Wonend in een appartement, samen met andere buitenlandse studenten of met de huiseigenaar, vereist volwassenheid maar geeft u ook onafhankelijkheid. De badkamer en de keuken zal u delen samen met uw huigenoten en u kunt zelf koken.

Faciliteiten

 • U deelt een flat of een verdieping van een huis samen met andere studenten van Scuola Leonardo da Vinci, met andere Italiaanse studenten of met de eigenaar. Studenten delen keuken en badkamer.
 • De appartementen zijn gemeubileerd en in de keuken is het nodige keukengerij aanwezig (borden, bestek, pannen etc.).
 • U kunt zelf koken of samen met uw huisgenoten.
 • Electrititeit, gas, water, local kosten en belastingen zijn in de prijs inbegrepen.
 • Lakens zijn aanwezig en worden elke twee weken verschoond.
 • U moet uw eigen handdoeken mee nemen.
 • We raden u aan om eten voor de eerste avond mee te nemen.
 • In het appartement is geen telefoon aanwezig.
 • Het appartement zal voor uw aankomst worden schoogemaakt. Tijdens uw verblijf, bent u zelf verantwoordelijk voor het schoonhouden van uw kamer en de gemeenschappelijke ruimtes (keuken en badkamer).
Extra faciliteiten voor het Extra Comfort Appartement
 • Onze gemeenschappelijke extra comfort appartementen zijn van verschillende grotes, elke met een warme atmosfeer.
 • Alle appartementen zijn gerenoveerd en goed gemeubileerd.
 • Keuken en badkamer zijn van hoge kwaliteit.
 • lakens worden elke week verschoond en de gemeenschappelijk ruimtes worden elke week schoon gemaakt.
 • Elke kamer beschikt over een kluis.
N.B.: We raden u aan om vroeg te boeken sinds er maar een paar extra comfort appartement beschikbaar zijn.

Huisregels voor de gemeenschappelijke appartementen

Er word van u verwacht dat u zich aan de volgende regels houdt:

 • Het netjes en schoon houden van de gemeenschappelijke ruimtes;
 • Afwassen van borden, bestek etc. na gebruik;
 • Elke dag het afval in de containers op straat gooien;
 • Niet wakker maken van uw huisgenoten als u na middernacht thuis komt;
 • Geen feestjes organiseren (feestjes, vooral met mensen die niet in het appartement wonen, zijn streng verboden om veiligheids en verzekerings redenen, maar ook om de rust van huisgenoten die niet deelnemen aan het feestje te storen.);
 • Geen gebruik maken van een leeg bed en/of kamer in het appartement;
 • Niet uitnodigen van "nieuwe" vrienden in het appartement;
 • Het direct aangeven van gemaakte schade bij het secretariaat van de school;
 • Bij vertrek het appartement schoon achter laten.

accommodatie IN PRIVE APPARTEMENT

De privé-appartement zijn luxer dan de gemeenschappelijke appartement en om deze reden duurder. De appartement zijn beschikbaar voor een of twee personen. De prijzen voor deze appartement zijn beschikbaar op aanvraag. Houdt u er rekening mee dat een privé-appartement op tijd gereserveerd moet worden en de prijzen afhankelijk zijn van de stad en het seizoen. De reserveringen worden alleen gedaan door Scuola Leonardo da Vinci. De betaling dient te worden gedaan aan de eigenaar van het appartement, we hebben ook uw creditcard nummer nodig om de reservering te maken.

accommodatie IN HOTELS

Scuola Leonardo da Vinci werkt samen met hotels die dichtbij de school gelegen zijn ( basis aanbod: bed & breakfast, kamer met douche of badkamer). De prijzen zijn beschikbaar op aanvraag en afhankelijk van de categorie van het hotel

 • Lux. cat. (Vijf sterren Hotel): alles in begrepen;
 • 1ste cat. (Vier sterren Hotel): restaurant; bar; kamers met air conditioning, TV, bad/WC;
 • 2de cat. (Drie sterren Hotel): kamer met air conditioning, TV, bad/WC;
 • 3de cat. (Twee sterren Hotel): kamers met bad/WC;
 • 4de cat. (Een ster Hotel): kamer met wastafel; bad/WC op de verdieping.

Over het algemeen reserveren we het hotel vanaf de zondag voor het begin van de cursus tot de zaterdag na het einde van cursus. Andere aankomst- en vertrektijden kunnen worden aangevraagd. De reserveringen worden alleen gedaan door Scuola Leonardo da Vinci. De betaling van het hotel dient direct aan de receptie te worden gedaan. Om de reservering te kunnen maken hebben we uw creditcard nummer nodig.


accommodatie IN RESIDENTIE

Een, twee en drie kamer appartementen met elke twee, drie of vier bedden; een woonkamer, keuken gedeelte, badkamer met douche, telefoon, air conditioning, televisie en dagelijkse schoonmaak service. Op aanvraag zijn er de volgende extra services beschikbaar: parkeerplaats, ontbijt en een kluis voor waardevolle spullen. De reservering worden alleen door Scuola Leonardo da Vinci gedaan. De betaling van de residentie dient direct aan de receptie te worden gedaan, we hebben uw creditcard nummer nodig om de reservering te kunnen maken.

KOSTEN VAN DE ACCOMODATIE
(min.-max. prijzen in Euro per persoon)

TYPE accommodatie

1 week (6 nachten) Euro voor persoon

2 weken
(13 nachten)
extra week
(7
nachten)
per dag
min.
max.
min.
max.
min.
max.
Standaard appartement
gedeelde keuken en badkamer
tweepersoons kamer 144 182 214.50 98 115.50 14 16.50
eenpersoons kamer 192 234 279.50 126 150.50 18 21.50
Gastgezin, ontbijt tweepersoons kamer 156 208 240.50 112 129.50 16 18.50
eenpersoons kamer 204 260 305.50 140 164.50 20 23.50
Gastgezin, half pension (ontbijt+diner tweepersoons kamer 228 364 396.50 196 213.50 28 30.50
eenpersoons kamer 276 416 461.50 224 248.50 32 35.50
Hotel van alle categorieen , Prive appartement,
Studios en Residentie
Prijzen op aanvraag

Nota Bene:

 • U kunt een eenpersoons of een tweepersoons kamer reserveren.
 • Accomodatie beschikbaar vanaf zondag na 14.00 voor het begin van de cursus tot zaterdag 10.00 na het einde van de cursus. Andere aankomst en vertrek tijden alleen op aanvraag.
 • Lakens zijn aanwezig en worden elke twee weken verschoond (in het Extra Comfort Appartement elke week). Handdoeken zijn niet aanwezig, neem hierom uw eigen handdoeken mee.
 • Gastgezin: Half persion bestaat uit ontbijt en diner. Houdt u er rekening mee dat u zelf niet kunt koken.
 • Voor alle accommodaties: We hebben uw credit card nummer nodig als garantie om de reservering te maken. Houd er rekening mee dat we om een borg van 100 Euro kunnen vragen voordat u de sleutels van het gemeenschappelijke appartement krijgt. Deze borg kan contant of met Traveller's Cheque worden betaald op de dag van aankomst en zal worden terug betaald op de dag van vertrek, minus eventuele kosten van reparaties etc.
 • Betaling van gastgezin en gemeenschappelijk appartement dient gelijk na aankomst te worden gedaan.
 • Extra Comfort Appartementen, Hotels van alle categorieen, Prive appartementen, Studios en Residenties: reservering dienen op tijd te worden gedaan.

Klik hier om de prijzen om te rekenen in uw valuta


Searching for additional information? Request us!Zoekt u extra information?

Alle informatie is beschikbaar on-line, maar we kunnen u ook op aanvraag onze brochure sturen. Lees onze handige informatie en plan met ons uw italiaanse taalvakantie.
ITALIANASE TAALSCHOOL IN ITALIE
Officieel erkend door het Italiaanse Ministerie van onderwijs
Leer Italiaans in Italie: Florence, Milaan, Rome, Siena
Telefoon: ++39 - 055.290.305 | Fax: ++39 - 055.290.396
E-mail: info@taalreizen-italie.nl

>> HOME <<
Italiaans in Florence
Italiaansin Milaan
Italiaans in Rome
Italiaans in Siena
Taalverblijf
Italiaans leren in ItaliŽ
Onderwijs
Diploma's
Studiepunten
Studiebeurzen
Italiaans leren in ItaliŽ
Test uw Italiaans
Italiaans leren in ItaliŽ
Waarom ons!
Meningen van studenten
Gastenboek
Fotogalerij
Italiaans leren in ItaliŽ
Partners
Links
italiaans-leren-in-ItaliŽ

Sitemap

Talen

>> E-MAIL <<

ITALIAANSE TAALSCHOOL
Leer Italiaans in Italië in
Florence - Milaan - Rome - Siena

>>HOME <<
ITALIAANS IN FLORENCE | ITALIAANS IN MILAAN | ITALIAANS IN ROME | ITALIAANS IN SIENA | TAALVERBLIJF | CURSUSSEN ITALIAANS | PROFESSIONELE CURSUSSEN | INDIVIDUELE LESSEN | ITALIAANS SCHOOL JAAR | CURSUSSEN ITALIAANSE CULTUUR | CURSUSSEN KUNST EN MODE |VOORBEREIDINGSCURSUSSEN VOOR EXAMENS | DATA EN PRIJZEN | ACCOMODATIE | VERPLAATSING | ACTIVITEITEN | ONZE BROCHURE | INSCHRIJVING | ONDERWIJS & DIPLOMA'S | STUDIEPUNTEN | STUDIEBEURZEN | TEST UW ITALIAANS | F.A.Q. | WAAROM ONS !|
MENINGEN VAN STUDENTENGASTENBOEK | LINKS

E-MAIL: info@taalreizen-italie.nl

www.taalreizen-italie.nl